FactoringbolagNär du väljer factoringbolag bör du ta hänsyn till flera faktorer. För att det ska vara legitimt att anlita ett factoringbolag bör du ha uppnått en relativt stor kundstock då ju fler kunder/kundfodringar du har, desto bättre avtal kan du teckna med factoringbolaget.
 
Beloppen och hur gamla dina kundfodringar är också en faktor du bör ta hänsyn till. Kom ihåg att ju äldre och mindre kundfodringar du har desto sämre villkor kommer du att få ifrån factoringbolaget. Olika branchområden har ofta olika typer av personligheter och om bolaget du köper factoringtjänster av har en bra uppfattning om hur just din branch fungerar kan de även enklare fatta beslut kring vilka företag man kan förlänga kredittiden till och vilka bolag man inte bör förlänga tiden för.
 
Många factoringbolag har automatiserade system för hantera, beräkna och automatisera flera steg i deras affärsprocesser. Har du ett ekonomisystem som är kompatibelt med deras kan detta underlätta för dig som företagare.
 
Se upp för factoringbolag som är överaggressiva i indrivningsprocessen från dina kunder. Alla uppskattar inte aggressiva och hotfulla brev om återbetalning och i värsta fall kan en dåligt skött kundrelation mellan factoringbolaget och din kund sluta med att kunden vänder sig till en annan leverantör nästa gång.