Fakturabelåning

Fakturabelåning är ett enkelt och bra sätt att frigöra rörelse kapital och att få avlastning med administrativa arbetsuppgifter. Genom att belåna fakturorna så omvandlar du dina kundfordringar till kontanter. Oftast får du 95-98% av fakturans värde, varav 70-80% direkt och resterande belopp när din kund betalt.

Fördelar med fakturabelåning


 1. Rörelsekapital
  Du frigör dina kundfordringar och får snabbt betalt för dina fakturor. En del av fakturabeloppet får du oftast samma dag eller dagen efter.

 2. Effektivare faktura administration
  Genom att du överlåter en del av fakturahanteringen så frigörs tid till andra arbetsuppgifter och du kan fokusera på er kärnverksamhet.

 3. Snabbare kundinbetalningar
  Ofta när en faktura kommer från ett företag som jobbar med att belåna fakturor så betalar kunder snabbare vilket innebär att du slipper problemen med sena inbetalningar, påminnelser och inkasso ärenden.

 4. Ingen övervakning
  Du slipper hålla koll på att dina kunder betalar. Det gör faktureringsbolaget och de skickar även ut betalningspåminnelser och inkassokrav till dina kunder om det skulle behövas.


Fakturabelåning
är mycket bra för snabbt expanderande eller nystartade företag som har stort behov av att snabbt få in en del av sina kundfordringar. Fakturabelåning minskar också effektivt risken för kreditförluster.

Söker ni hjälp med fler områden inom bokföring, redovisning och faktura finansiering?

Ytterligare information om fakturabelåning finns här.